top of page
Søg

Er bæredygtighed din forretningsrisiko eller din forretningsmulighed

Jeg hører flere virksomheder sige - vi tager det, når vi møder muren. Muren med krav om dokumentation for, hvordan de arbejder med bæredygtighed. Jeg mener, det udgør en risiko ikke at møde kravene på forkant og være klar. Reelt set så gambler du med din virksomheds fremtid. Det mindsker din forhandlingskraft i din værdikæde - og reelt set så risikerer du at komme til at stå et sted, hvor du kun har en mulighed. At rette ind. Det kan betyde, du ikke kan levere, fordi du starter det nødvendige arbejde for sent. Det kan også betyde, at du ikke kan finde den nødvendige finansiering til, at det krævede arbejde kan starte hurtigt nok. Hvis finansiering er nødvendig. For her vil du også blive mødt at krav om, hvordan du arbejder med bæredygtighed.Bæredygtighed handler om transparens i din værdikæde - for at få data til dokumentation Med regnskabsåret 2024 skal større virksomheder rapportere ESG - Environment - Social - Governance. Det vil afføde en strøm af krav om dokumentation ud mod små- og mellemstore virksomheder. Det er både billigere og din licence-to-operate at komme i gang allerede nu.

Arbejder du ikke allerede struktureret med bæredygtighed - så ser jeg, at du har følgende muligheder med de kommende krav om rapportering: 1. Vær proaktiv og start rejsen, sæt visionen og hold fokus på retningen. På denne måde viser du, at du tager ansvar for din rolle i din værdikæde - og du kan tage rejsen i små skridt. Sæt mål ud fra data forud fra din værdikæde - og brug disse data bagud i din værdikæde. På denne måde vil du arbejde med det, der har en Impact og skaber værdi. Brug det til at styrke din forhandlingskraft, så du har en rolle og ikke bliver spillet ude. Når visionen er sat, kan du også begynde at kommunikere til din omverden - og du kan bruge det til at øge din indtjening fremadrettet. Du kan være med til at skabe læring og ændret adfærd. 2. Du har rimelig styr på dine data forud og bagud i din værdikæde. Du mangler bare at sætte det i system og gøre det klar til krav og rapportering. Så er du et godt skridt på vejen mod også at kunne bruge potentialet og styrke din forretning endnu mere. Gøre det til din konkurrencefordel. 3. Vent til du møder kravene - vær reaktiv. Når du møder kravene om dokumentation fra din værdikæde, så går du i gang. Du kan allerede her risikere at være meget bagud - og du bliver måske endda spillet helt ude, hvis du ikke kan levere den krævede dokumentation. Det gør dig sårbar - og din forhandlingskraft kan være minimeret voldsomt. Allerede i dag bør du tage en risikovurdering af din virksomhed ud fra ovenstående scenarier. Hvor er I i dag - og hvor stor er jeres risiko, hvis I venter. Det handler om, hvor I er forhold til opsamling af data og indsigter. Start med partnerskaber i din værdikæde

Arbejdet frem mod at være på forkant skal tænkes enkelt og konkret. Det er en rejse, der tages i små skridt - hvor du viser, du tager ansvar. Vent ikke på det store bjerg, der kommer foran dig. Det kan både blive svært og dyrt at komme over. Start allerede i dag - og styrk samtalen om bæredygtighed i din værdikæde. Det svære er at skabe samarbejde og transparens i værdikæden - og derfor starter det også allerede i dag i partnerskab med din værdikæde. Det vil styrke din forretning - og det vil minimere din risiko i fremtiden. På vejen vil du også møde situationer, hvor du er nødt til at træffe valg i din værdikæde. Simplificere din værdikæde. Måske endda skifte leverandører. Men så er det jo godt at være på forkant, så du har tid til at reagere. Bæredygtighed er innovation - det er en forretningsmulighed med en løbende udvikling af din forretning og din værdikæde. Det skal være dit forretningskoncept, der øger din indtjening.

38 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page