Styregruppe Rådgivernetværk
- Styrke treenigheden mellem Erhvervshus - Rådgivere - Virksomheder
Som del af styregruppen for rådgivernetværket under Erhvervshus Fyn har vi arbejdet med et præcist formål for netværket og samspillet mellem Erhvervshuset, de private rådgivere og SMV'ere - så vi sammen optimerer og løfter potentialet i virksomhederne.

Workshop - Farmbrella
- Hvordan finder vi vejen til forbrugerens tallerken
Workshop for Farmbrella netværket Leaders of Tomorrow.
Netværket består af fremdriftige unge under 40 år fra et mix af virksomheder i kæden fra jord-til-bord, herunder fx. landbrug, maskinstation, forarbejdening, rådgivere, finansiel.
Deltagerne arbejdede med, hvordan de bruger indsigter til at styrke virksomheden, økosystemer og brancher, så det forbedre konkurrencekraften og omdømme.
Deltagerne mødtes i et fælles formål og arbejdede med øvelser på tværs af fagligheder.
Workshoppen er udført i samarbejde med Jacob Høgild, Human Engage, som del af vores Community og samspil for samskabelse.
Artikel fra workshoppen
Resultat: Indblik og forståelse af, hvordan indsigter og samarbejder kan bruges til at styrke - vigtigheden i at arbejde business-to-business-to-consumer-to-society.
Citat fra en deltager, som er producent:
"Inden jeg kom i dag, tænkte jeg - alt det der foran mig, det har ikke noget med mig at gøre. Men jeg har virkeligt lært noget - vi er jo sammen om det."
Frederik Petersen, Udviklingschef, Farmbrella udtaler:
Birgitte førte os igennem en fantastisk workshop om fødevarer, forbrugere og producenter, hvor deltagerne fik indsigt i forbrugerens tanker og vaner. Gennem spændende oplæg og øvelser satte hun fokus på økosystemer, data og parametre i fødevareproduktionen. Deltagerne fik indsigt i, hvordan forbrugeren tænker og træffer valg - og producenter og interessenter delte deres erfaringer med at skabe produkterne til forbrugeren. Workshoppen skabte en god dialog, ny viden, og gav deltagerne gode indsigter i fremtidens forbrugervaner.

National forbrugerundersøgelse
- Forbrugerne har pengene, hvordan får vi dem til at handle mere ansvarligt
National forbrugerundersøgelse af opfattelse ved bæredygtighed og ansvarlighed ved køb af fødevarer - i et samarbejde med Human Engage og Bilendi.
-
Foretaget i perioden den 12. - 18. november 2024 med 1.510 besvarelser.
-
Foretaget blandt et udsnit af danskere i alderen 20 - 75 år.
-
Repræsentativ undersøgelse på dimensionerne køn, alder og geografi for Danmarks befolkning.
Undersøgelsen er indarbejdet og brugt i indlæg og arbejde med fokus på, hvordan indsigter og inddragelse af forbrugerne sætter retningen for udviklingen i fællesskaber:
-
Indlæg på hovedscenen på Agromek, Norden største landbrugsmesse med godt 44.000 besøgende.
-
Indlæg på Årsmøde i Brancheforeningen Lokale Fødevarer.
-
Workshop i netværket Leaders of Tomorrow.
-
Opbygge og afholde to moduler (2x90 minutter) undervisning i Bæredygtige Innovationsforløb for Agrarøkonomstuderende på Dalum Landbrugsskole. Vi sætter fødevareproducenten i centrum - en professionelt drevet virksomhed.
Undersøgelsen er udarbejdet med det formål at komme ud og arbejde, for at skabe en reel udvikling i fællesskaber.

Future Impact Guide
- 360 graders assesment værktøj
I samarbejde med Human Engage har vi udarbejdet et selv-assesment værktøj til virksomheder.
Vi kigger på 8 rammesættende områder, der kendetegner ansvarlige forretningskoncepter.
-
Indsatsen i dag
-
Overfor den ønskede indsats inden for 3 år
-
Matchet op mod parathed.
Virksomheden får et overblik over gap og heraf potentielle udviklingsområder.
Værktøjets formål er at tage første skridt på vejen mod en meningsfuld virksomhed med et ansvarligt forretningskoncept, der skaber bæredygtig vækst.

Visions- og strategiproces Energifællesskaber Danmark
Facilitator og driver på visions- og strategiproces i det nationale ekspertcenter for Energifællesskaber.
-
Inddragelse af interessenter
-
Indsigter fra national forbrugerundersøgelse
-
Workshop for bestyrelse
-
Opsummering og sammenfatning af vision og strategi målrettet forskellige interessenter, herunder borgere, kommuner, virksomheder og politikere.
-
Medlemsinddragelse
Fokus på inddragelse og engagement i et fælles formål for et fælles sprog - i et spæn mellem borgere, myndigheder, politikere, forskning & udvikling og virksomheder.
Se resultater fra national undersøgelse her.
Resultat: Strategipapir og vision der tager afsæt i FNs verdensmål.

Bæredygtighed & Butiksliv i Rudersdal Kommune
Workshop koncept målrettet til butikker i Rudersdal Kommune - med det formål at inspirere til ansvarlighed og arbejde med bæredygtige tiltag.
- Inddragelse af kunder, hvor vi finder vigtigt viden og indsigter til arbejdet.
- Hvad er bæredygtighed, og hvad kan vi bruge det til.
- Arbejde i grupper med FNs verdensmål, interessenter og tiltag. Et første blik og skridt.
- Netværk.

ActionBetween
ActionBetween har ønsket at styrke sit forretningskoncept, for at målrette indsatsen mod fremtidens leder og organisation.
Første skridt er taget med en nytænkning af forretningskonceptet med fokus på tre pæle:
-
Glade mennesker
-
Stærke fællesskaber
-
Bæredygtig vækst
Kunder og samarbejdspartnere er inddraget i processen - og arbejdet har mundet ud i en udviklingsplan med fokus på partnerskaber, for at nå den ønskede vækst.
Launch med ny hjemmeside actionbetween.dk.
Resultat: Et nyt forretningskoncept og udviklingsplan, der gør klar til vækst.
MosDecor
Stress er en af de kriser, vi oplever op arbejdspladsen - flere og flere møder stress i arbejdslivet. Det skaber tunnelsyn, og kan gøre det svært at vækste. At bringe naturen ind som del af arbejdsmiljøet og kulturen kan medvirke til at øge trivslen og medarbejdertilfredsheden.
Første skridt på en rejse. MosDecor har ønsket at tage forretningen til næste niveau og skalere ud fra potentialet i markedet. Vi har nytænkt forretningskonceptet for MosDecor med fokus på ansvarlighed. Hvor er MosDecor i dag - hvor ser de sig om 3-5 fem år - og en udviklingsplan med en rejse i små skridt. Arbejdet er funderet i drivere og perception i markedet.
Første skridt er taget med et SMV Pro tilskud - og der er lagt op til en rebranding og launch.
Resultat: Nytænkning af forretningskoncept, brand med base i en vækstplan - afsæt er taget i FNs verdensmål med fokus på partnerskaber og cirkulær tænkning..

SDU RIO Below Zero Program
Ambitiøse kandidatstuderende fra hele verden mødes en weekend hver måned, hvor de udvikler deres vision om en start-up, der er med til at gøre samfundet grønnere og mere bæredygtigt. Arbejde med at klarlægge værdikæde, drivers, risici og mulige actions for hver start-up.

Kontorfællesskab
Konceptudvikling: Forretningskoncept, hvor bæredygtighed er defineret ned i unikke pæle, for at differentiere og gøre til konkurrencefordel - fra konceptualisering og formål til strategi og kommunikation. Kunder går fra at købe en kontorplads til at købe et koncept med muligheder. Fra verdensmål til hverdagsmål. Service som del af værditilbud.

Syddansk Universitet - Karrierehub
Indlæg om strategisk arbejde med bæredygtighed - oplæg til casearbejde.
Deltagere: Kandidatstuderende fra primært SDU Business School.

IFAJ Kongres 2022
Tema med bæredygtighed som rød tråd - manuskript til intro-film. Godt 200 journalister besøgte i juni 2022 Danmark.

Bed & Breakfast
Konceptudvikling med tre bed & breakfast start-ups. Målgrupper - Værditilbud - Kompetencer - Kommunikation. Brug af Servitization værktøjer og tankesæt, for at skabe et værditilbud på service. Facilitering af netværksgruppe.

SAC Milking
Forretningskoncept til styrkelse af positioneringen - og gøre klar til salg. Bæredygtighed er defineret i fem pæle - og service som værditilbud. Fra vision, strategi til kommunikation. Solidt fundament baseret på indsigter. Differentierende segmenteringsmodel med fokus på adfærd og hvad der driver beslutningerne i værdikæden. Målrettet værditilbud.

DanAvl
De grønne partier i Tyskland stormer frem, og DanAvl møder udfordringer på fx. dyrevelfærdsområdet - og besætninger bliver udelukket fra det tyske supermarked Edeka. Definering af et ansvarligt koncept og værditilbud, etablering af relationsskabende strategi i økosystemet i Tyskland. Handlingsplan på kort, mellemlangt og langt sigt i samarbejde med partnere. Resultat: Genvundet tillid - fastholdelse af markedsledende position.
